Phishing Campagnes

Iedere maand worden er minstens 2 phishingmails verstuurd per e-mailadres. Deze zijn geïndividualiseerd per gebruiker om zo het niveau omhoog te brengen. Deze mensen krijgen ook tips waarop te letten indien ze toch in een phishingmail zouden intrappen.

Hoe beter  een medewerker het doet op vlak van phishingmails te herkennen, hoe moeilijker de mails zullen gemaakt worden voor deze persoon en omgekeerd. Medewerkers kunnen altijd de mails aangeven als phishingmails met een knop in Outlook.

Op deze manier kunnen we zien of ze daadwerkelijk doorhadden dat het een phishingmail was en deze niet per ongeluk hebben verwijderd of hebben genegeerd.  Wat voor ons zeer interessant is aangezien we deze resultaten meestal gebruiken in onze awareness opleidingen.

Zo kunnen we onze awareness opleidingen persoonlijk afstellen op jouw organisatie met de resultaten van jouw medewerkers.

Awarity Phishing Campagnes 1
  • Nabootsen van een echte phishing aanval
  • Gepersonaliseerd traject
  • Medewerkers steekproefsgewijs testen helpt om de cyber hygiëne van uw organisatie te versterken en tegelijkertijd de betrokkenheid van gebruikers bij te houden.

Naast technische maatregelen zoals het gebruik van up-to-date besturingssystemen, een antivirusprogramma, back-ups en een firewall moeten de cyber skills van uw medewerkers op punt worden gehouden. Deze zijn ten slotte de eerste verdedigingslinie tegen cyber criminelen.

Door deze phishing campagnes gecombineerd met onder andere onze interactieve awareness trainingen zullen we de medewerkers in jouw organisatie de nodige IT security inzichten bijbrengen om ervoor te zorgen dat de human-firewall in uw bedrijf versterkt wordt.

Enkele voorbeelden van de phishing mails:

  • Terugbetaling van belastinggeld
  • Verzoek van het IT team om wachtwoord te veranderen
  • Notificaties van bezorgdiensten, bv uw pakket is onderweg
  • Verzoeken van sociale media

“Een bedrijf is maar zo sterk – of zwak – als de zwakste schakel.
De menselijke factor is meestal de zwakste schakel, maar kan evengoed de sterkste bescherming zijn.”